Alumni Activities

 

Date Activity
 01-12-2019  Fossil Tour at the Bastei
14-02-2020 Speeddate session
13-03 / 14-04 2020 Lustrum month

Visiting the Bastei in Nijmegen
 
Verwondert u zich ook zo over al het moois wat de oudste stad van Nederland, uw voormalige studentenstad, ons te bieden heeft? Bent u benieuwd naar de geschiedenis van de belangrijke rivier de Waal? Ga dan met ons mee naar de Bastei, op zondagmiddag 1 december, en laat u verrassen door prachtige archeologische vondsten. Meld u nu aan!  Mail naar beevee_ac@science.ru.nl

De Bastei in Nijmegen, gevestigd aan de Waalkade, is een museum voor natuur en cultuurhistorie die het verhaal van de rivier vertelt. Van geschiedenis en archeologische vondsten naar riviermanagement, er valt hier van alles te beleven. Als u meer wilt weten, kunt u ook een kijkje nemen op de website van de Bastei
https://www.debastei.nl/nl/over-ons/organisatie

Op zondagmiddag 1 december zullen wij samen met u en de studenten een bezoek brengen aan deze prachtige locatie. Om 13 uur zullen wij verzamelen bij de Bastei (Waalkade 83, 6511 XR Nijmegen). De dag zal van start gaan met een bijzondere rondleiding van ongeveer een uur, deze rondleiding kan in het Engels worden gegeven. Hierna zal er nog tijd zijn het museum op eigen gelegenheid te bekijken. Tot slot is het mogelijk de dag samen met ons en de studenten af te sluiten met een hapje en een drankje in café de Muis. (Tijdens de hele dag is er de mogelijkheid om in contact te komen met studenten en om elkaar te leren kennen.)

Lijkt het u leuk om deel te nemen aan onze activiteit? Mail dan voor 29 november naar beevee_ac@science.ru.nl om u aan te melden. In de mail kunt u ook laten weten of u met ons mee zou willen dineren in café de Muis. Er zit een maximale grote aan de groep die rondgeleid kan worden, het kan dus zo zijn dat de activiteit vol raakt.

De eigen bijdrage voor deze activiteit zal €9,- zijn, wat u kunt overmaken naar het bankrekeningnummer van BeeVee Nijmegen (NL87INGB0004845059). De kosten zijn inclusief entree voor het museum. Mocht u een museumkaart of bankgiroloterij VIP kaart hebben dan betaalt u enkel de kosten voor de rondleiding, dit is €2,-.

Datum: 1 december 2019
Tijd: 13:00
Locatie: De Bastei Nijmegen. Waalkade 83, 6511 XR Nijmegen
Eigen bijdrage: €9,-

Met vriendelijke groet,
 
 
Speeddate session
 
Onze jaarlijkse speeddate activiteit komt er weer aan! Deze zal komend jaar plaatsvinden op vrijdagavond 14 februari. Gedurende deze activiteit kunt u studenten een stapje verder helpen in hun carrière als bioloog. Er zullen verschillende rondes zijn waarin u aan een groepje studenten uw verhaal kunt vertellen. Wat voor keuzes heeft u tijdens uw studietijd gemaakt en wat heeft u zoal gedaan sinds u bent afgestudeerd? Allemaal vragen waarvan studenten graag het antwoord zouden willen weten! Natuurlijk zal deze avond zoals gewoonlijk gecombineerd zijn met heerlijk eten en drinken. De activiteit zal rond 17:00uur van start gaan. Wilt u zich alvast aanmelden voor deze activiteit?  Mail naar beevee_ac@science.ru.nl

Met vriendelijke groet,
De leden van Ac

 

Previous activities 

East Indian ink workshop
Together with Kultuur, Ac organised a fun and creative workshop with East Indian ink. Many masterpieces were made that surprised even the ‘artists’ themselves.   

 

Hatertse vennen Excursion
Under guidance of Nick Hofland we explored the beautiful Hatertste Vennen and learnt about the history and biodiversity of the landscape on a nice sunny day.

 

BBQ and speeddate session
Everyone had a great time talking to each other! The conversations went from the changes in the study and the wonderful time they had in Nijmegen to the careers of the alumni. The students learnt a lot about their possible prospects from these passionate people.

 

Excursion to the wind farm

After the interesting introduction on how the wind farm originated, we explored the inside of one of the wind turbines. 

 

Terugkomdag

On this joyful day every alumni could experience the education of today. We got a tour of the science building with the microbiology department and the greenhouse, experienced a computer practical and had a drink to conclude this interesting day.