Orka

Lief aankomend Orka kindje!
Jij bent uitverkoren om een van onze orka kalfjes te worden (ja het kindje van een orka heet een kalfje) en hierover heb je dan waarschijnlijk een brief ontvangen. Hier kun je nog even kijken wie je ouder nou zijn.
Jullie mama ben ik, Maartje van der Sloot. Ik ben 22 jaar en inmiddels al een 5e jaars biologie student. Binnen de biologie richt ik me vooral op de groene ecologische kant, dus je kan me altijd blij maken met verhaaltjes over bloemetjes en bijtjes ;) hoewel ik ook erg geïnteresseerd ben in orka feitjes! Oorspronkelijk kom ik uit het Brabantse Boxtel en dat is ook wel te merken. Zo rond november begint het bij mij al te kriebelen en kan ik niet wachten tot ik in februari carnaval kan vieren. Is het geen carnaval dan houd ik ook van een feestje op bijvoorbeeld de wekelijkse biologenavond in café de Fiets. Ook ben ik best veel avonden in Eetcafé de Muis te vinden waar ik in de bediening werk. Verder ben ik actief bij BeeVee als lid van de onderwijscommissie ABO (Actief Biologen Overleg). Dus naast een feestbeest hebben jullie ook nog een verantwoordelijke mama, wat wil je nog meer! Zo’n eerste tijd als student is altijd spannend maar ik zal er alles aan doen om jullie een geweldige intro te bezorgen!

De oudste en natuurlijk de wijste orka is de nu al 27 jarige Tom Herfs. Deze orka is van ver gekomen om zich in Nijmegen bij zijn troep te voegen, ik ben namelijk vanuit het zuidelijke Sittard (Limburg) helemaal naar Nijmegen gezwommen. In het begin is het natuurlijk even wennen, maar als je eenmaal aan mijn accent gewend raakt, versta je mij bijna! Na een zwart witte kijk op mijn vorige studie ben ik warm onthaald bij de studie biologie waar ik nu een vrolijke moleculaire plantenbioloog aan het worden ben. Mijn hobby’s zijn series kijken, al dan niet in zwart en wit (enorme Game of Thrones verslaafde), spellen spelen waar mijn zwarte karakter naar boven komt, heerlijk koken met witte saus en stiekem een dansje doen in de kroeg als niemand kijkt. Alhoewel ik na een drankje of twee mijn sicke dansmoves voor niemand meer verborgen houdt.

De wat jongere maar zeker even wijze orkapapa ben ik, Joost Geijsberts! Ik ben 22 jaar en na de zomervakantie begin ik aan mijn 5e jaar biologie. Ik word dus al een beetje oud, maar niet zo oud als jullie andere papa natuurlijk. Ik woon in het mooie Nijmegen op Mariënbosch waar we ook gezellig met z’n allen gaan eten de eerste dag. Ik voel me als een zwemmend zoogdier in het water hier in Nijmegen en daarom ben ik ook altijd vrolijk. Dat kan trouwens ook aan de speciaalbiertjes liggen die ik met regelmaat en maten drink. Ik kan ook nog eens af en toe grappig uit de hoek komen maar dat is meestal wel het niveau ‘papa-grapjes’. Dus bij voorbaat excuses daarvoor. Verder heb ik elk moment wel een liedje in mijn hoofd waarvan ik meestal 2 zinnen mee kan zingen. Zing gerust mee en leer mij de rest J. Ik ben passief-actief bij Beevee wat betekent dat ik (helaas) niet bij een commissie zit maar ik ga wel naar zoveel mogelijk activiteiten! Ik heb ontzettend veel zin in de intro en ik hoop jij ook! Het wordt een kei gaaf feestje (ja ik kom oorspronkelijk uit Brabant :D, Oss om precies te zijn).

We gaan ervoor zorgen dat het een supergave introductie wordt zodat Nijmegen jouw oceaan kan worden! Tot in de intro!