Association calendar

Import the association calendar to the calendar on your phone: https://www.beevee.nl/f/events/calfeed

 • Kultuurfilm Florence Foster Jenkins

  De winter is er en niemand heeft meer zin om naar buiten te gaan en zijn teentjes eraf te vriezen. Gelukkig organiseert de Kultuurcommissie de volgende Kultuurfilm bij die je knus in een verwarmt lokaal van een fantastische film kan genieten!
  Florence Foster Jenkins is een erfgename met de droom operazangeres te worden, ,maar helaas heeft ze een verschrikkelijke zangstem wat het toch wat lastiger maakt haar droom waar te maken. Wil jij weten hoe het verder gaat met Florence (die by the way door de fantastische Meryl Streep wordt gespeeld)? Kom dan naar de kultuurfilm! Entree kost €0.50 Wil jij ook mee eten? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar inschrijvenkultuur@gmail.com.
  Eten begint om 17:30 in de zuidkantine en kost zelf €2,-

 • Kerstcino

  Een avond heerlijk gokken zonder ook maar een cent te verliezen, dat is zeker mogelijk! Op donderdag 14 december van 20:00 tot 00:00 gaan we los met de bekende spellen als poker en blackjack. Mocht je wel een big spender zijn heb je voor deze avond nog steeds geen zorgen: een fles wijn is namelijk maar 12 euro (bier voor de standaard BeeVee prijs). Ook hoef je niet bang te zijn voor een uitsmijter die je eruit zet als je niet komt in je (kerst)galakleding (natuurlijk wordt dit wel gewaardeerd). Aanmelden is niet nodig en we hopen nadat degene met de grootste stack zijn welverdiende prijs heeft gekregen nog gezellig verder te feesten in de Fiets. 

  Tot dan! 

 • MuZieum

  De unieke ervaring beleven hoe het is om blind of slechtziend te zijn bij de donkerbeleving in het MuZieum. Achteraf is er een borrel in een café dichtbij het MuZieum om alle belevingen uit te wisselen en gezellig een drankje te doen.

 • Boulderen met ATP

  Heb jij ook altijd de Mount Everest willen beklimmen, maar ben je nog net niet fit genoeg? Geen nood, ook voor jou is er genoeg klimplezier te beleven! Op 19 december kun je gezellig met ATP gaan boulderen in de Grip Boulderhal te Nijmegen. Van amateur tot professioneel bergbeklimmer, er zijn voor iedereen leuke banen. Als extraatje heeft ATP een schitterend programma bedacht waarbij fantastische prijzen te scoren zijn(waaronder een meet and greet met de enige echte Guusje van Boulderik). Dus kom in de pauzes van 11 tot 15 december een kaartje halen en dan zien we jou 19 december in de griphal!

 • Kerstborrel

  De grote kerstborrel is er eindelijk weer! Kom genieten van bier, wijn, glühwein, fris en lekker hapjes in de zuidstraat. Het is de woensdag voor de kerstvakantie, 20 december, dus een perfect moment om kerst te vieren met je vrienden voordat de vakantie begint!!

 • Inspraakavond internationalisering | Internationalization discussion

  [English follows Dutch]

 • Spending a day with an alumnus

  The alumni committee of BeeVee (Ac) wants to give students the opportunity to orientate more into their field of their interest. One of the ways they want to make this possible is with the with-walk-day, days where you can come along with an alumnus to their work. so it's important to give them this possibility. With this form of personal interaction they hope to give students a more realistic view of what a day at the job could look like and what they could be doing in the future.

 • Tweede voorlichting BOS-reis Ierland

  Hallo lieve Biologen, het is weer bijna tijd voor de tweede voorlichting van de BOS-reis! Dit jaar zullen we in de meivakantie (28 april-6 mei) naar het mooie Ierland afreizen. Tijdens deze voorlichting zullen we jullie onder andere vertellen welke steden, universiteiten en natuurparken we zullen gaan bezoeken en hoe het programma en het kostenplaatje eruit gaan zien. De voorlichting zal plaatsvinden in de pauze van 11 januari (12.30 - 13.30) in HG00.068.

 • Doe-Het-Goed-Met-Je-Hoed biologenavond

  Ben jij ook niet uitgefeest van nieuwjaar? Neem jij je goede voornemen niet serieus? Heb je net een kekke nieuwe hoed gekocht? Dan komt net het goede evenement op jouw pad, de themabiologenavond: Doe-Het-Goed-Met-Je-Hoed. Met te gekke aanbiedingen: Een Long Island Ice tea voor maar € 5,- en alle shots die beginnen met B,E of V zijn € 0,50 euro goedkoper!

 • Inschrijvingen 46ste Batavierenrace

  Het nieuwe jaar is weer begonnen en voor de sportievelingen betekent dit maar één ding: de Batavierenrace komt er weer aan! Op 20 & 21 april zal de 46ste editie van dit fantastische evenement plaatsvinden. De Batavierenrace is een estafetteloop georganiseerd voor en door studenten, waarin teams van 25 personen in totaal 175 km rennen van Nijmegen naar Enschede. Na de race wordt er een schitterend feestje gebouwd op de campus van Enschede, en kun je overnachten met je teamgenoten in tentjes. Lijkt het jou ook leuk om mee te rennen en het biologenteam "Bellis Perennis" te versterken? Meld je dan van 15 tot en met 18 januari aan door naar BeeVee.Bellisperennis@gmail.com te mailen. Als er teveel aanmeldingen zijn zal er op 19 januari een loting plaatsvinden. Dus waar wacht je nog op, grijp je kans, meld je aan en ren gezellig mee!

 • Bio-top 40

  [English follows Dutch]

 • BeeVee Dinner

  [English follows Dutch]

 • Pre-alv

  [English follows Dutch]

  Ook deze wissel alv is er weer een pre-alv om alvast wat documenten te bespreken.  De pre-alv vindt plaats op woensdag 17 januari in de pauze in lokaal HG00.108. De documenten zijn op de site te vinden onder mijn BeeVee; ALV documenten; 7 februari 2018
  ______________________________________________________
  Keep in mind that the pre general meeting of members will be held in Dutch!

  The pre-GMM will be held on wednesday the 17th of January in room HG00.108 from 12:30h to 13:30h. You can find the documents (in Dutch) on the website: mijn BeeVee; ALV documenten; 7 februari 2018

 • Biologenavond

 • Biologenavond

 • Samen studeren met ABO

  ABO, de onderwijscommissie van BeeVee, organiseert ook deze tentamenweek weer een samenstudeermiddag. Tijdens deze middag, 30 januari (13:30 tot 17:30),  ben je welkom in het lokaal HG00.137. Kom samen aan opdrachten werken en studeren.  Wij zullen zorgen voor thee, koffie en koekjes.

 • Biologenavond

 • What-The-VAC-is-deze-Aftertentamenborrel

  Do you also want to become active within BeeVee? Then this event is especially for you. Committees that still need members will be represented here.

 • BioLingo

  In plaats van de Bierbingo zijn we deze avond in TweeKeerBellen te vinden voor onze BioLingo! Voor deze BioLingo krijg je bij ieder drankje dat je bestelt een letter om de mooiste, langste en origineelste biologische woorden mee te leggen. En natuurlijk zijn er voor de winnaars aan het eind van de avond mooie prijzen te winnen! Kom dus gezellig langs om een drankje te doen, woorden te leggen en dan maken we er samen een leuke avond van!

 • Wissel alv

  [English follows Dutch]

  De wissel algemene ledenvergadering (alv) zal plaatsvinden op 7 februari 2018 en zal starten om 16:30 uur met een inloop vanaf 16:00 uur in HG00.307.

  Op de alv zal gestemd worden over het jaarverslag van 2017 en het financieel jaarverslag van 2017. Daarnaast zal gestemd worden over de voorgestelde wijzigingen in het huishoudelijk reglement, de algemene voorwaarden lidmaatschap, de algemene verkoopsvoorwaarden en het alcoholbeleid. Tot slot zal het 33e kandidaatsbestuur haar beleidsplan en de begroting van 2018 presenteren en zal gestemd worden over hun charge en de decharge van het 32e bestuur.

  Denk eraan dat het niet is toegestaan alcohol te nuttigen tijdens de alv.
  ____________________________________________________________________
  Keep in mind that the GMM will be held in Dutch!

  The general meeting of members (GMM) will take place on the 7th of February 2018 and will start at 16:30h with a walk-in from 16:00h in HG00.307.

  During the GMM there will be a vote on year report of 2018 and the financial year report of 2018. There will also be a vote on the proposed changes of the house rules, the general terms and conditions membership, the general terms and conditions for ordering study materials and the alcohol policy. Finally the 33rd candidate board of BeeVee will present their policy plan and the budget of 2018 and there will be a vote on the charge of the 33rd board and the discharge of the 32nd board.

  Remember that consuming alcohol is prohibited during the GMM!

 • Biologenavond

 • Weerwolven

  Heb jij in de intro ook een heel dorp opgegeten, of alle weerwolven gelynched? Wil je het Beest uithangen voor je naar Beestfeest gaat? Kom dan naar het Weerwolven met VACUOLES!

  Op 8 februari gaan we op de universiteit om 18:00u samen pizza eten en om 19:00u wordt Wakkerdam wakkergeschud en begint het spel.

  Als je mee wil eten, stuur dan voor 7 februari 12:00u door welke pizza je wil naar doemeemetvacuoles@gmail.com en neem 8 februari 5 euro mee. De keuzes staan in het volgende bericht!

  Lust je nou geen pizza, niet getreurd, je mag ook mee doen zonder mee te eten, en dat is helemaal gratis!

 • Biologenavond

 • Valentijnsactie

  Heb je al tijden iemand op het oog? 
  Of wil je iemand gewoon liefde of geluk toewensen?   
    
  Dan is de EC valentijnsactie iets voor jou!   
    
  Voor slechts €0,50 kan je van 5-9 Februari in HG00.068 een bestelling plaatsen voor een kleinigheidje met daarbij een persoonlijke boodschap (op=op). Op 15 Februari (als iedereen weer is bijgekomen van carnaval) wordt jullie liefde verspreid. 

  Wie wil zo'n klein bedrag nou niet kwijt voor een mogelijke liefde tot in de eeuwigheid? 

 • Symposium 2018

  [English follows Dutch]

 • Fc's Foute Fitness Feest

  Het eerste feest van het jaar speelt lekker in op de inmiddels alweer lang vergane goede voornemens om lekker veel te gaan sporten en helemaal healthy fitboy en fitgirl te worden. Natuurlijk ging dat halverwege januari al niet meer helemaal lekker, en bedacht je dat je vanwege de tentamens toch geen tijd had om te sporten. Gelukkig is daar de feestcommissie die jullie graag helpt om ook in februari nog jullie sportieve doelen te halen! Wij warmen ons namelijk alvast op voor een smerig fout fitness feest. Na een hele dag vol geweldige verhalen over "the Dark Side of Biology", wordt het tijd om 's avonds nog even de benen te strekken en een paar lekkere goudgele koolhydraatshakes (voor maar 1,60!) naar achter te gooien. Hele dagen zitten is immers het nieuwe roken. Haal dus je strakste neon panterlegging uit de kast, haal je favoriete beenwarmers van zolder, bedek je polsen met een kekke zweetband, haal je sportschoenen maar weer uit het vet en doe met Fc mee aan de foute fitness sessie! Om 22.00 beginnen we meteen lekker met een ticket uurtje happy hour, waarin alle drankjes twee voor de prijs van een zijn! 

 • Biologenavond

 • Discobowlen met ATP

  Heb jij na carnaval nog steeds de discovibes? Kom dan gezellig discobowlen met ATP op 22 februari. Voor slechts 5 euro kun je een fantastische avond vol spares, strikes en shotjes beleven. De beste bowler van de avond zal tevens extra beloond worden met de felbegeerde gouden wisselpin. Schrijf je dus in tijdens de pauzes van 14 t/m 16 februari, waarbij je maximaal 2 kaartjes per persoon kan halen. Dus vorm een leuke baan, gooi die strike en win op 22 februari! 

 • Gotcha

  Het is inmiddels alweer 2018 en de waterpistolen liggen al een tijdje in de kast stof te verzamelen. Daarom is het weer bijna tijd om met Gotcha 2018 te beginnen. Iedereen die mee wil doen kan voor 16 februari zijn/haar naam en een foto mailen naar doemeemetgotcha@gmail.com. In de week van 19 februari kan iedereen z'n target komen halen. Gotcha 2018 gaat van start op 26 februari. 

  Voor degenen die Gotcha nog niet kennen: Gotcha is gebasseerd op de gelijknamige film. Iedereen heeft een waterpistool en een target. Probeer zo snel mogelijk je target uit te schakelen, maar kijk ook goed uit. Als je even niet oplet ben je misschien zelf neergeschoten. Zodra iemand vermoord is krijg je zijn/haar target en kun je weer een plan beramen om je volgende kill te maken.

 • Kultuurfilm: Captain Phillips

  Do you like pirates? Do you like Tom Hanks? Do you like movies and do you like delicious food? Well then this is just the right activity for you! 
  The next Kultuurfilm is coming soon, and YOU voted for it to be Captain Phillips! An amazing action-thriller from 2013.

 • "Mommy says I am special"-borrel

  Als eerste borrel van het jaar wil PRAC het gelijk groots aanpakken! De volgende borrel is namelijk weer een speciaal bier borrel. Op deze borrel zullen we naast al het standaard lekkers ook drie verschillende speciaal bieren schenken. Welke dit zijn zal worden bekend gemaakt op de facebook pagina, dus hou die goed in de gaten! Daarnaast hebben we voor alle extra speciale mensen ook een actie op de facebookpagina van dit evenement, waarbij je een gratis speciaal biertje kunt winnen!! Hopelijk zien we jullie allemaal 28 februari.

 • Biologenavond

 • Ouderdag Biologie

  Ook dit jaar organiseert het Actief Biologen Overleg (ABO) de ouderdag. Deze dag is speciaal voor eerstejaars van de studie (medische) Biologie. Tijdens deze dag krijgen de ouders een leuke inkijk in het studieleven van jouw als eerstejaars. Jullie gaan samen een aantal hoorcolleges volgen en in de middag zijn er een aantal activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen en practica. De dag start om 9:30 en eindigt in de middag met een gezellige borrel.

 • Pauzelezing: Jelle Reumer's boekpresentatie

  [English follows Dutch]

 • ABO Workshop: budgeting

  Are you making sure that you’re spending less than you’re earning and that you are planning for both the short and long term? Budgeting isn’t always easy and can be complicated, but is clearly very important. Are you good at saving your money? Or do you want to save a bit more, but don’t know how? Than this ABO workshop could be a nice fit for you!

  On Wednesday 18 October ABO (Actief Biologen Overleg, the education committee of BeeVee) organizes a workshop budgeting in collaboration with ING( Dutch bank). The workshop is from 18:30h till 20:30h in HG00.108 and is free of charge.

  If you want you can join for dinner before, which is in the URD of the Huygensbuilding at 18:00h. The dinner is just €2,- for members of BeeVee and €3,- for others.

  If you want to join don't forget to sign up by emailing aboworkshops@gmail.com and mention your name, if you are a member, whether or not you want to join for dinner and if any your allergies and/or diets.

 • Biologenavond

 • Windpark-excursie

  Ben jij ook wel eens benieuwd naar wat zich nou in een windmolen afspeelt? Dit is je kans! Ac organiseert op zaterdag 10 maart een excursie naar windpark Nijmegen-Betuwe. Deze dag begint met het verzamelen om 12.45 voor het station om gezamenlijk naar het windpark te fietsen. Met eigen vervoer komen kan ook (Griftdijk 244 in Nijmegen). Hier worden wij ontvangen met koffie/thee door de directeur, waarna van alles verteld en geshowd wordt over de windmolens. De dag sluiten we af met een drankje, en dit allemaal voor maar €3,-! De gehele dag door kan je met alumni over de studie praten of gewoon gezellig kletsen, want er zijn al bijna 20 alumni-aanmeldingen.

  Wil jij deze unieke dag niet missen? 
  Kom dan van 26 februari tot 2 maart in de gang van de bestuurskamer je kaartje (€3,-) kopen! 
  Tot dan!

 • VACUOLES presenteert: de Pubquiz

  Weet jij alles van één onderwerp? Of weet je van alles wel iets? Wil je samen met je vrienden de competitie intellectueel de grond in boren? Kom dan naar de Pubquiz van VACUOLES op 12 maart in café 't Haantje en test met een groep van 5 of 6 mensen jouw kennis. Let op: De Pubquiz wordt maar 1 keer per 2 jaar georganiseerd! Wil je meedoen? Meld je dan aan bij doemeemetvacuoles@gmail.com tot 9 maart.

 • ATP Baseball Clinic

  Did you want to hit a home-run ever since you were a little kid, but never had the proper technique? Don't worry about it, ATP has got you covered! ATP will organize a baseball clinic in association with the Radboud Rangers on the 13th of march. During this clinic the Rangers will instruct us every step of the way, from properly holding a baseball bat to hitting that sweet, sweet home-run! If you're interested you can sign up for only 2 euro from 5 till 9 march. You can find us in front of the board roam in hallway 1 from 12:30 till 13:30. So sign up quikcly, otherwise you might strike out! (lame baseball pun)

 • Themabiologenavond EscaLente

  Hello dear members! 

 • Lam-Bij-Cantus

  = Dutch follows English =

 • Harry Potter en de Bierbeker

  Have you always wanted to know what it feels like to enter the gates of Hogwarts and be a real wizard? PRAC gives you the opportunity to have a magical afternoon, with lots of beer and wine in an awesome Harry Potter theme. So if you are a great wizard like Harry, or a bit less of a wizard like Ron, or if you need some relaxation after all the hard studying like Hermoine, come to our borrel on the 22th of March!

 • Biologists evening

 • Fc's Back to the Future Party

  =English follows Dutch=

 • Kreatief met Kultuur: Rubber edition

  Do you have a creative soul? Do you need a new fashionable handbag or clutch or a new phone/laptop case? Well then Kultuur has just the right event for you!
  "Kreatief met Kultuur: Rubber edition" is a workshop where you learn how to use this specific material to handcraft whatever comes to your mind. The event starts with dinner at 17:30 in the North Canteen and the workshop itself will begin at 18:30 in HG00.108. 

 • Biologists evening

 • Study get together session - samenstuderen met ABO

  =English follows Dutch=

 • Break from your exam - borrel

  =English follows Dutch=

 • Biologists evening

 • Study get together session - samenstuderen met ABO

  =English follows Dutch=

 • Biologists evening

 • Kultuurfilm Room

  =English follows Dutch=

 • VACUOLES en Marie Curie presenteren: De Smokkeltocht

  =Dutch follows English=

 • Biologists evening

 • LSD-party

  =English follows Dutch=

 • Happy BirthDies

  =Nederlands volgt Engels=

 • PRAC and FC presents: Summer Holiday Cocktail Ferrel

  =Dutch follows English=

 • General Meeting of Members

  =Nederlands volgt Engels=

 • Last biologists evening at Café de Fiets

  =Nederlands volgt Engels=

 • Biologists evening

 • Biologists evening

 • Biologists evening

 • Biologists evening

 • Hitchhike Competition

  English follows Dutch

 • KaráPoké Borrel

  =Nederlands volgt Engels=

 • Photohunt: campusedition 2.0

  =Nederlands volgt Engels=

 • Biologists evening

 • Malle Babby biologists evening

  =Nederlands volgt Engels= 

 • BBQ speed date session: student to alumnus

  =Nederlands volgt Engels=

 • EC's Lustrum

  =Nederlands volgt Engels=

 • Presale Retro Almanak

  =Nederlands volgt Engels= 

 • Biologists evening

 • Presentation policy plan Internationalisation

  =Nederlands volgt Engels=

 • BeeVee-Weekend

  =Dutch follows English=

 • Lunchtime stories (voorleespauze) with Kultuur

  =Nederlands volgt Engels=

 • ATPoule World Cup Edition

  =Nederlands volgt Engels
   

 • Blast from the past borrel

  =Nederlands volgt Engels=

 • Biologists evening

 • ATP Island

  The sun is shining, the collegeyear is ending, one thing is clear: summer is upon us! To give you a taste of the summer vibes, ATP will organize a beach-themed tourney, full of splashing water games and hot sand action, ATP Island! The activity will take place on the Spiegelwaal on the 14th of june, and the ticket sale will run from 4 till 8 june. You can register in groups of 5, for only 1 euro pp. So join us at the magical ATP Island, and prepare to get wet!

 • Waalbeach BBQ


  Are you eager for summer? Do you want to leave the lecture benches and do something fun? Then you should come to the Waalbeach barbecue on june 18th! We'll provide salads, baguettes and barbecues, you bring your own food! It's completely free and you can even go swimming! See you there!

 • From zero to Biology hero - quiz !

  =Nederlands volgt Engels=

 • Biologists evening

 • Biologists evening

 • Biologists evening

 • Sticker competition

  =Nederlands volgt Engels=

 • Welcome Back Biologists Evening

  Guess who’s back? BeeVee’s back!

 • What is borrelen? borrel

  It is time for the first borrel of the year! And for all the new students, we will teach you how to 'borrel'. All the older students are very experienced with borrels, so they will show you what borrelen is. 
  This borrel is in the Noordkantine, which is the right student canteen. During the borrel PRAC will sell beer and wine for 0,60 cents, soda for 0,30 cents and knak sandwiches for 0,50 cents. There will be lots of 'gezelligheid', so we hope to see you all the 11th of September for some afternoon drinks

 • Biologists evening

 • ATP Beachvolleybal

  Summer is at its end, but luckily, the beach fun can still continue! ATP will host their annual Beachvolleybal activity on the 18th of september to start off the college year with a bang. You can sign up from 10 till 14 september and it only cost 2 small euros. You can find us during the breaks in hallway 1, next to the board room. We will have a special sign up moment for firstyears during their break on monday as well. So gather your friends, do not hesistate, and sign up for an evening of fun, thrilling and action-packed beachvolleybal! See you on the sand!

 • Pre-GMM

  The biannual GMM is coming up, and so is the pre-GMM. Here we pre-discuss all the GMM documents. You are welcome in HG00.303 from 12:15 untill 13:15. You can find all the documents on the site. 
  https://www.beevee.nl/mijn-beevee/alv-documenten/alv-documenten-2018.10.03

 • Super hero party

  The first few nerve wrecking weeks of this year have passed, and it's about time to dance off some stress! So gear up in your Mark IV suit, put on your infinity gauntlet, grab your cape and get on your batbike to meet us at the NDRGRND. It may not be the party you need right now, but it's definitely the party you deserve right now! Don't forget to bring your ID (we're super heroes, no vigilantes, so we'll just have to stick to the law), and BeeVee member ship card. Members get in for 2 euros, non-members will pay 4 euros. We hope to see you there, all dressed up as your favourite hero!

 • Kultuur explores Nijmegen

  Fellow student's,
  Are you new in the beautiful city of Nijmegen? Do you already live here for several years, but don't know everything about Nijmegen's street art, pretty cafe's and history? Well then boy oh boy have I got good news for you!

  On the 20th of September, Kultuur will invite you to the fantastic and renewed KeN!
  We will meet up at 18:30 at the Kolpinghaus, and depending on how many guests will attend the activity split up in groups. The tour will start at 19:00 and will show you the most interesting, historically important and most beautiful spots in Nijmegen.
  The tour will end at approximately 21:00 at cafe de Hemel, which leaves plenty of time for you to enjoy some of the home brewed beer, and go to the Biologists Evening right after!

  There is no ticket sale, and no sign up required, just be there if you want to join us.
  We hope to see you there!

   

 • ABO workshop: JASP

  We would like to welcome you to our first ABO workshop of this year. Our workshops are still free for everybody. Peter Klaren will show us how to use JASP a new super cool statistical software that is not hard to use. Peter Klaren is there to help you during the practical part of this workshop. All new students will use JASP in the new Biology curricula, so if you are a first year biologist this workshop is just the one for you is you want some extra training. However, this workshop could also help you with your internship.
  If you want to participate in this workshop, please email aboworkshops@gmail.com. Please let us know if you will join for dinner at 17:30 h. The dinner coast €2.00 for members and €2.50 for non-members. We would like to help the environment a little bit, so please bring your own plate and cutlery so we use less plastic plates.
  We hope to see you all on the 24th of September.

 • Photohunt: campusedition 2.0

  This year, DIAFRAGMA organises the photohunt: campusedition 2.0. The idea is to go around campus and hunt for places on more than 70 given pictures. However, there is more than just the photo search; there’s questions and small assignments. During the quest, you will discover campus like you have never done before. If you want to participate in our photohunt; please register in groups of 4-5 persons via email: beeveediafragma@gmail.com. The deadline for registration is September 21th.
  So go on the hunt for photos but beware, for you might be hunted yourself.

 • Change of Ec to FYC

  The college year of 2017-2018 has come to an end, which means that the Ec (Eerstejaars Commissie) of 2017-2018 will change to a new committee: FYC (First Year Committee) 2018-2019. Come celebrate this with us, Ec and FYC! There will be two special shots: one dedicated to the EC 2017-2018 and the other dedicated to the FYC 2018-2019. Beer will cost 1.80 euro but don’t forget to bring your membership card! You are welcome from 21:30h in café Malle Babbe at the 27th of September. Bring all your friends and we see you there! 

 • Late summer walk & picnic

  A new academic year has begun! To start off well, Ac organizes a new activity! On September 30, Ac will take you on a trip to explore the nearby beauties of nature. This is a good moment to relive the exciting feeling you had during your holiday, cause we all know everybody misses that feeling already! We are going to take you on a scenic 5 km walk in the “Hatertse Vennen”. We will provide you with interesting information about the area and a delicious lunch along the way. In the meantime, there is plenty of time to talk to your fellow students and/or alumni. 

  At noon (12:00 hour) we gather at the parking lot of the Sint Walrick Chapel, Sint Walrickweg 5 6611 KG Overasselt Nederland. There is also an opportunity to go with the company of the committee. We leave Nijmegen Central Station at 11:15 hour by bicycle. The costs for this exciting event, with a provided picnic by Ac, are just € 2,-. We would love to welcome you to this event! Tickets are for sale on September 17, 18 20 and 21 in Hallway 1 of the Huygens building. 

 • Vlog Competition

  Do you feel like to tell people how your day was? Do you feel like telling others about biology and other stuff? Then you are the perfect candidate for our vlog-competition! We are looking for as many enthousiastic vlogs about biology, BeeVee or your social life in Nijmegen! The vlog should be in English and around 3 minutes long. It will be judged by a group of people from the whole faculty. Please send your vlog to beevee@science.ru.nl before October 3rd.
  The best vlogs will receive some amazing prizes we arranged in cooperation with the Education institute Biosciences and Team Communication of the Faculty of Science. So go and make a lasting impression!

   

 • Biannual GMM

  We would like to invite you to the biannual general meeting of members (GMM) of BeeVee. The GMM will take place on Wednesday 3rd of October 2018. The GMM will start at 16:30h and you are free to enter the room from 16:00h. From 16:30h till 17:30h the GMM will be in Linnaeus 5 and from 17:30h till 21:30h the GMM will be in HG00.307. We want to apologize for the two different locations, but this was the only way to hold the GMM on this day. The pre-GMM will be on Wednesday 19th of September from 12:30h till 13:30h in HG00.303.

  During the GMM, the 33rd board of BeeVee will discuss the ‘Alcohol policy’ and the ‘General terms and conditions membership’. Besides that we want to propose some changes in the ‘House rules’. There will also be a voting on Ac to become a FAC and the ‘Multiyear plan’ will be presented. In addition, the ‘Minutes of the interim-GMM’ will be discussed and we will show the ‘Biannual report’ and the ‘Financial biannual report’.

  The GMM-documents are now available on the BeeVee-website. Keep in mind that all the documents are written in English and the GMM will also be in English.

  We would like to see you at the biannual GMM!

 • Change of Chairmen

  This evening, the chairmen of our committees are changing. We want to thank them and hope you will be a part of this. The new chairmen are also going to be introduced! Would you love to be a part of this night? You are welcome from 21:30h in café Malle Babbe at the 4th of October. We have a free fust (=free beer) after the change of chairmen! We hope to see you and all your friends there! 

 • Who Is The Mole

  Are you great at keeping secrets? Or are you an amazing detective? Do you like playing games? VACUOLES presents the Dutch program ‘Who is the Mole?’ Find out who acts suspicious during different games. Find out who can (or can’t) be trusted. You can sign up in groups of 8 people during the breaks (17-18-20 September in HG00.310, 21 September in HG00.114). We need the addresses, mail addresses and allergies of all group members. And remember, TRUST NOBODY!

 • Excursion Natuurmonumenten

  Do you want to see what the charity is, BeeVee supports? Then join us on a tour through the estate of Jachtslot Mokerheide on October 10th!
  Together with two guides of Natuurmonumenten we will explore the estate, greenhouses and the mansion. The tour will start at 4 pm, so make sure you are on time (it takes some time to get there!).
  The tour will be free of charge! So make sure you are on time with signing up for the tour.

  We hope to see you there!

   

 • Board Interest Lunch

  Do you think you want to become a member of the 34th board of BeeVee but not sure yet? Do you want to learn more about a specific board function? Join the 33rd board during a lunch to hear more about what it is to be a board member of BeeVee. From 12:15 to 13:15 we will organise this lunch in HG00.108.

  This lunch is only for people who are sincerely interested in joining the 34th board of BeeVee.

 • test

  test

 • Kultuurmovie: Whiplash

  You might have noticed fall has begun and the leaves are starting to fall off. Although most people don’t like the cold weather, it is the perfect time to watch movies! We are excited to announce our first movie of the year: Whiplash. You can watch this music drama all for free, at 16th of October at 18:30. Beforehand, you can have a lovely dinner with the Kultuur committee for €2 at 17:30! This will take place at the northern canteen. If you would like to eat with us, please send an email to inschrijvenkultuur@gmail.com and include possible allergies. Because we like to avoid plastics, we have plates for you, but it would be nice if you can bring your own cutlery :)

 • Games & chill

  Do you want to just play a game with other members and chill for a little bit? On Wednesday October 17th, the board organises Games and chill for the second time. This is an easily accessible break activity where you can just relax with the board and other members and play one of the many games if you're up for it. The activity is free and you don't have to sign up, so don't hesitate to come along!

 • Borrel de los muertos

  Now you are all experienced ‘borrellaars’ it is time for our next borrel all in the theme of diaz de los muertos in which the death are remembered and we can dress up just like we do on Halloween. On this borrel we want to think of all the past PRACers that have put sweat and tears into making this the best committee. If you don’t know any of them, you can also just dress up as an awesome sugar skull or taco. 
  The borrel takes place in the south canteen at 16:30. During this borrel the beer relay competition is about to start. You can still register yourself and be part of this year’s beer relay competition. For more information make sure to check the PRAC Facebook. Besides the beer relay competition diafragma is going to handing out CD’s for the record swap. During the borrel PRAC will sell beer and wine for 0,60 cents, soda for 0,30 cents and knak sandwiches for 0,50 cents. We hope to see you all the 17th of October! 

 • Record Swap

  It’s that time of the year again: DIAFRAGMA’s Record Swap! The theme of this year is #metunes. On the borrel of 17 October you can come and collect your empty CD. You can choose your own music that fits the theme and put it on the CD. Design a nice cover as well, since the best cover will win a prize! The CD should be handed in in the board room before 7 December. On the Christmas borrel you will get a CD from someone else. Maybe this person had a completely different view on the theme. You might even discover some new music!

   

 • Open day Wetsus with BeeVee

  Dear members,

  • Are you a bachelor student and interested in following a master in water technology?
  • Are you a master student and interested in a doing a PhD in water technology?
  • Are you curious about the fascinating research in water technology to solve the global
  societal threats and challenges the world is facing?
  Wetsus and Wetsus Academy, based in Leeuwarden, open their doors at Wednesday 24
  October 2018

  They offer you a whole day programme starting at 11 AM and ending around 4 PM. PhD and Wetsus Academy students tell about their research/study and personal experiences. You get a tour through our building and high tech, very well equipped lab and experimental facilities and you will be challenged yourself.

  Register via beevee_cer@science.ru.nl before the 5th of October. We are well aware this is on very short notice, but had no other choice. By the way, if there are enough people interested we might be able to arrange NS grouptickets!

   

 • After exam drink

  Do you desperately need a break from studying? Could you use a free caffeine boost or have some relaxing tea? Come to our after exam drinks! This one will be on October 30th from 09:00 h till 13:00 h. There will be free coffee, tea and cookies and it is a great chance for you to relax with some friends and charge up for another study session.

 • Study Together Session

  ABO organizes again a Study together session! This is an afternoon where you can study alone or in a group for your exams. If you have any questions you can ask your fellow students or ask a student assistant! There will be assistance available for Biophysics and for Animal Evolution and Adaptation. We provide free coffee, tea and cookies to help you get through! See you the 30th in HG00.137 from 13:30!

   

 • After exam drink

  Need a small party after finishing your last exam? Come to our after exam drink on November 2nd in the North canteen from 12:00 h till 18:00 h to celebrate the end of the first exam week of the academic year. There will be free coffee, tea and cookies and you can buy beer after 16:00 h! See you there!

 • BiS lecture Education & Communication

  Are you still in doubt of what the next step will be after finishing your Master’s programme? Do you wonder about your future career and would you like to hear about examples of future jobs from our own alumni?

 • Diner Rouler

  Hey guys!
  We are the First Year Committee and we are excited to present our first activity: DINER ROULER on 7th of November, WOHOOOOO!!!! We are meeting at 18:00 at the main entrance of Huygensbuilding.
  Do you want to taste the world? Do you want to get to know your fellow students while having a three course meal at three different houses? Then…THIS IS FOR YOU! And if you don’t wanna stop there you should also come with us to the amazing party organized by Fc!
  The tickets (price: 5 euros) sale takes place in Hall 1 on:
  -Monday 15/10 from 13:30 to 14:30 023 COMPURER ROOM
  -Tuesday 16/10 from 13:30 to 14:30
  - Wednesday 17/10 from 10:30 to 11:30
  If you missed your chance and you still want to participate or if you are a senior student, who wants to join, you can sign up also on Thursday and Friday from 12:30 to 13:30
  If you’re a senior student interested in cooking then you can sign up via email: beevee.fyc@gmail.com on 12/10 from 15:00.
  We really hope to see you there and HURRY UP because there are limited spots!

   

 • Around the globe

  Normally when you come home after a great party of Fc, the world will spin around you over and over again. But not this time, this time we will spin the world! We'll cross the globe to nations like Estonia, Cyprus, Taiwan and many more. You might have had a little taste of these countries with the amazing dinner rouler organized by FYC. At the end of this great trip, you end up in the Netherlands of course. And like the Dutch do best, we'll have some beers and party! So come and represent your favorite country in the best way you can. No outfit is crazy enough! We are looking forward to seeing you join us in café Sjors & Sjimmie until you believe the world is flat!

 • Mushroom excursion

  Guided excursion around Staddijk in search for mushrooms, where everyone is free to bring family and friends. Guided by Peter Klok.

 • Open Mic

  Dear ladies and gentleman, we are excited to announce our greatest activity of the year the Open Mic! Are you a wonderful hiphop dancer, the most amazing (or maybe just a bit less amazing) guitar hero or do you just like to sing for fun? You can now sign up for this musical event by writing an email to inschrijvenkultuur@gmail.com and include your name(s), the instruments/equipment you need an how long you will be performing. Also feel free to sign up when you're not that talented in music, but do have some other funny, weird, beautiful or cool performance!

 • Beestfeest: Around the world!

  English follows Dutch:

  Op 15 november zullen we weer helemaal losgaan tijdens een nieuwe editie van BeestFeest! Met het thema 'Around the world' zullen we in Doornroosje alle verschillende landen en culturen omarmen. Dus neem een sombrero, Hawaiiketting of waaier mee en ga samen met ons het avontuur aan om naar alle uithoeken van de wereld af te reizen. 
  De deuren zullen om 23:00 openen en je kan tot 03:00 binnenkomen.
  Entree is 2,50 voor leden van Olympus en 3,00 indien je dit niet bent. Neem contant geld mee, want de entree kan niet gepind worden.
  We hopen julie allemaal te zien!
  ----------------------------------------------------------------------------------------
  On the 15th of November we will party hardy during a new edition of BeestFeest! In the theme 'Around the world' we will embrace all the different countries and cultures. So bring your sombrero, Hawaii-necklace or fan and we will have this adventure together to all the corners of the world. 
  The doors will open at 23:00 and you can enter till 03:00.
  The entrance price is 2,50 for members of Olympus and 3,00 if you're not. Bring cash, because the entrance can't be paid with card.
  We hope to see you all!

 • Educating alumni, business as (un)usual

  Ac, ABO and Symci organize a special day on which alumni and students can attend several lectures and workshops, all about Business and Education. The focus will be on new developments within the field of biology. The day starts around 10 o’clock on the 17th of November with an opening lecture about the latest developments in microbiology and systems ecology. In the afternoon you can attend a lecture about either Lab on a Chip (a digital labjournal used during practical’s) or project planning. After which you can attend a workshop. We offer two options: a workshop about LabBuddy (a digital format on which you can prepare a practical) or a workshop about project management. More information about the schedule and the different speakers can be found in the table below. Lunch will be provided! 
  As a student you can visit this special day for only €7,50. There will be a ticket sale from the 5th till the 9th of November during every break in hallway 1 of the Huygens building. Or you can send an email to beevee_ac@science.ru.nl until the 11th of November. 

 • LSD party

  Do you want to take a break from all these educational and physically tiring activities and do you want to enjoy a relaxed evening of gaming? Or do you want to destroy your fellow BeeVee members in a game of Mario kart or Just Dance? You can do all this and more at SPIn’s LSD-party (Lan- and Gaming Day-party)!

 • Minisymposium: Changing European Landscapes

  Always wanted to know more about european biodiversity and its future? About the dangers that our nature is facing? Here's your chance! On the 20th of november, students of the interdisciplinary honors program will give a minisymposium themed "Changing European Landscapes". Each of them will be shining a new light on the topic using their own background study, showing refreshening insights. Be sure not to miss this inspiring TED-talk like symposium! It will take place from 18:30 to 21:00 in HG00.303 and the entrance will be free. Hope to see you all there!

   

 • Molecular Cooking

  Have you always wanted to apply your lab skills and biological knowledge in the kitchen? That is now possible! On the 20th of November, we are going to prepare food in a experimental way. And the best thing is, you can taste your own experiment! Make sure you have already eaten in advance, because we won't prepare a dinner worthy meal. If you want you can join us for dinner (16.95 for a complete menu; 14,95 for a main dish) at 18:00 in Café de Muis! 
  The doors open for a drink at 21:15 and the activity itself will start at 21:30. Tickets cost only 2.50 and will be sold from the 12th to the 16th of November in front of the board room (end of hallway-1). There is limited space available for the activity and for joining dinner, so make sure you are in time! 
  Last but not least, don't forget your lab coat and lab glasses! 

 • Intro the wild Borrel

  Hee, it has been a while since the biology orientation has ended. That is why PRAc is organizing a borrel with BOC to think about the great times we had during this introduction. The borrel will take place on 21th of November in the South canteen. During this borrel the first year students can pick up the intro-DVD and the memorial. PRAC is going to serve a very delicious BOC(k) beer during this borrel. This bock beer is going to be revealed later this week on the PRAC Facebook. We hope to see you at our activity on the 21th to commemorate the great time of the orientation of 2018!

 • LAN night

  Do you like to play League of Legends? Are you good at Super Smash Bros? Do you know how to drive in Rocket League? Do you want to crush your opponent in Hearthstone? Then the LAN night is the place to be! On 22 November, from 20:00 to 03:00, the Huygens building will be transformed into a giant LAN party where you can chill and play games with your fellow FNWI students. There will also be tournaments of all the above games where you can win prizes! Entry is free, there will be a bar where you can order drinks and “broodje knak” the entire night. We hope to see you there!

 • Underpants design competition

  Do you want your design to be on limited BeeVee merchandise? Then this is your chance! Till the 13th of December, you can send in your own design for on BeeVee underpants!

  Requirements:
  - BeeVee themed
  - One color
  - Size: 75x100 mm
  - Vector file
  - Send to beevee@science.ru.nl before December 13th

  The winner will be chosen shortly after the deadline via a Facebook poll. The winner receives a free pair of the limited BeeVee underpants and an old school microscope. You can order the limited merchandise at the end of December (exact date to be announced). 
  We look forward to your creativity!

 • Popquiz

  Behold! Soon, two years of waiting will finally be over: on the 26th of November DIAFRAGMA will organise its one and only Popquiz! In this quiz, your knowledge about video clips, movie posters and both modern songs and old classics will be tested. In other words: a wide range of questions will pass during the night, so don’t fear you’ll know nothing. Everyone will stand a chance! Gather your musical team mates and register in groups of 4 to 8 people by sending an email to beeveediafragma@gmail.com. 
  We hope you have spent those past two years well by broadening your pop knowledge…

 • Bounz!

  BOUNZ IS BACK AND BETTER THAN EVER

  Dear Biologists,
  Yes you’ve read it correctly, after waiting patiently for almost two years, it is time again for Bounz with ATP!!!
  For the ones who don’t know what Bounz is, I will explain it for you.
  Imagine an area filled with trampolines.
  Yes, you’re correct, literally everything is made out of trampolines!
  Jumping around itself is already a lot of fun, however to make it a bit more challenging, we have prepared an amazing, fun program for this evening.
  Have you started jumping of enthusiasm already after just thinking about this?
  Think no longer and join ATP the 28th of November!
  The tickets will be sold for 4 euro, from the 19th of November till the 23th of November in hallway-1, during the break.
  Hopefully we will see you there!

  P.S
  Just like the past few years we will start with a group of 32 people (19:00-20:00). When this group is sold out fast, we have an opportunity for a second group (20:00-21:00).
  However this only happens when enough people are willing to join.
  If you want to secure a spot; be fast!!

 • Filmnacht

  Nederlands volgt na Engels

  Thursday November the 29th the annual Movie night will take place in the Huygensbuilding. On this night the building will be transformed into a huge cinema with 19 movies distributed over 5 different rooms.
  The movies of this night consist of a selection of 15 movies that premiered in 2018. Furthermore there will be one room with a special theme: Sing Along. In this room classics movies will be shown were you can sing your heart out.
  For only €2.50 you can join this movie night. The ticketsale starts on Monday the 12th of November; buy a ticket at the boardrooms during the break or from the porter's desk of the Huygensbuilding. See you there!

  ---------------------------------------------------

  Donderdag 29 november zal de jaarlijkse Filmnacht weer plaatsvinden in het Huygensgebouw. In deze nacht zal het gebouw worden omgetoverd in een grote bioscoop waarin 19 films zullen worden afgespeeld in 5 zalen. 15 van de 19 films zullen bestaan uit films die zijn uitgekomen in 2018. Er is ook één zaal waarin films zullen worden afgespeeld met het thema Sing Along, waarbij je lekker mee kan gaan zingen.
  Een kaartje voor de Filmnacht kost €2.50. De kaartverkoop zal op maandag 12 November beginnen; koop je kaartje in de pauze bij de bestuurskamer of bij de portier van het Huygensgebouw. Tot dan!

 • Tour to the telescopes and celestial domes

  Have you always been fascinated by the universe and do you want to know more about it? Here’s your chance! Symci has the honour to invite you to join the guided tours to the telescopes and celestial domes of the Huygens Building on the 3rd of December. During this evening staff members of the astrophysics department will explain much about our universe and you’ll be able to gaze upon the stars yourself as well!
  We shall gather at the Noordkantine to have dinner at 18:00h. The dinner costs are € 3,- . Afterwards we will split up into two groups and have our tour. As there is only limited space in the observatory only 30 people can join us, so sign-up quickly! This can be done by sending an e-mail to beeveesymci@gmail.com.
  We hope to see you on the 3rd of December, and let’s hope the skies are clear and the views are magnificent!


   

 • Presentation Options For The New BeeVee Song

  During the past academic year BeeVee's Musicie has written several options to be the new BeeVee song. However, we still have to present them. Will you join us on Tuesday December 4th in the break and decide with us?

   

 • Secret Sinterklaas

  Have you all behaved well this past year? Because Sinterklaas is coming to town! This time you can show your own Sinterklaas skills by buying presents for your fellow students. Sign up and leave a few words describing yourself, and you’ll be assigned a fellow student for whom you should buy a nice gift for around 5 euros. See what you're getting in return on December 5th in the break!

   

 • BIS lecture Education & Communication (study advisor WUR)

  Are you still in doubt of what the next step will be after finishing your Master’s programme? Do you wonder about your future career and would you like to hear about examples of future jobs from our own alumni?

 • Malle Balls

  Beachballs, bowlingballs, golfballs, prominant balls, pokeballs and hamsterballs. Don't we all love them? Good news for you then! On the 6th of December there will be a Malle Balls Biologists evening. From 21:30 h, you are welcome in Cafe Malle Babbe. This evening, there will be a free fust around 23:00 h. Don't forget to bring your friends and your favorite beachballs/bowlingballs/golfballs/prominant balls/pokeballs/hamsterballs. Balls! 

 • L(a)unch Party

  Exactly five years ago, DIAFRAGMA made its first monthly highlights. To celebrate this fabulous anniversary, we organise a L(a)unch Party on the 10th of December during the break in HG00.304. This way everyone can join us! During this party, we will watch a special edition of the monthly highlights of October 2018. It's going to be epic!
  We will also provide a tasty lunch, for this you have to sign up by sending DIAFRAGMA an e-mail to beeveediafragma@gmail.com before 9 December, 18:00 (please mention your allergies if you have them). If you bring your own lunch, then you don't have to sign up and you can just join us and watch it. There will also be coffee and snacks for you for free.
  We hope you will all come and celebrate our anniversary with us!

 • Pool Competition

  This year's Pool Competition is coming up again!
  Did you win last year and are you ready to defend your title, was last year's competition a bit of a bummer for you and do you want revenge on the team that defeated you or are you a new team that wants to show their skills against the more experienced teams? Then come join us this year!

  On the 11th of December, VACUOLES will organize the Pool Competition 2018! This competition will be held at the House of Billiards and will start around 20:00h. Sign up in pairs, starting from the 28th of November, by sending an email to joinvacuolesactivities@gmail.com. The price for a ticket is only 1 euro, which has to be paid by cash during the evening itself.

  We hope to see you there!

 • BIS lecture Policy

  We would like to invite you to come and listen to the next Biologists In Society lecture (BIS-lecture) on the sector Policywhich will take place on Wednesday the 12th of December from 12:30 - 13:15 in HG00.304.

 • Fc's Kinky Party

  "I am wearing a sexy outfit made of leather and lacing and before I know it, I am pinned to the wall and my hands are in a grip above my head... I look at myself in the mirror and I know for sure, this is a good outfit! Together with some friends, we hurry to 'Het Bierkeldertje' to have the craziest and most exciting party of the year!"

  Keep in mind that there is a dresscode, if you do not comply with this, you will not be allowed to join the party!

  BEEVEE MEMBERS ONLY

   

 • BeestFeest: Destination: Northpole

  While we’re still recovering from the last edition of BeestFeest, it is almost time for the next one! On the 13th of December we will travel to the Northpole together to celebrate Christmas there with all our friends!
  The party starts at 23:00 and ends at 05:00. The doors will close at 03:00.
  Make sure to arrive on time because the first 200 guests will receive a special Christmas present from: a free Christmas hat!
  The entrance fee will be €2,50 for members of Olympus and €3,- if you’re not a member.
  Bring cash, because the entrance fee can't be paid by card!
  Hope to see you there!

 • FYC presents: casino evening

  Do you love gambling, but dislike losing money? Or do you just love a fun night out playing games with your fellow biologists? Be sure then to come to the casino evening organised by FYC in the Drie Gezusters on the 17th of December. Do dress up for this fancy casino! Of course there is a price for the best player of the evening, but if you don't win you can always enjoy the music and party on in the Drie Gezusters. 
  See you there!

 • Kultuur movie

  As it is turning grey and cold outside, we are bringing back colour with a new movie of Kultuur: ‘’PleasantVille’’! In this feel-good movie we are going back to the 50s, where everything gets shaken up and coloured up by teenagers from the present. We invite you to watch this extraordinary movie on the 18th of December at 18:30 for free, where we’ll make sure you’ll be into the right mood for the holidays with lots of tea, blankets and glühwein! You can join us for dinner beforehand as well, at 17:30h in the North canteen for only €2. Please send an email to inschrijvenkultuur@gmail.com and include possible allergies if you would like to join! Check out the trailer of Pleasant Ville here: https://www.youtube.com/watch?v=v9EHRObUQqY

 • Christmas Borrel

  Ho ho ho, merry Christmas! It is time for our annual Christmas Borrel. This is already the last Borrel this year. We have had many fantastic Borrels all thanks to you. That is why we want to thank you by serving delicious beverages and free gluhwein (limited stock only). Also during this event the Eduation Price is awarded and the candidate of the 34th board of BeeVee are going to be announced. And it would not be a Christmas without PRAC's favorite "Raadje Plaatje:. So it is going to be a very nice evening with a lot of different happings, friend and alcohol. We, from ABO and PRAC, would love to see you the 19th of december at our Christmas Borrel!

 • Save the date: Symposium 2019!

  The annual symposium will take place on the 13th of March 2019! Make sure you save the date. More info soon!